BEL 074 267 23 00 Move logo move.nl

Is dit wel het juiste moment om te verkopen?

Newly Build Houses With Solar Panels Attached On The Roof

Eigenlijk kunnen we hier vrij kort over zijn: ja, dit is het juiste moment. Vooruit, we leggen je uit waarom dat het geval is.

De huizenprijzen schommelen vrijwel altijd

Is dit het juiste moment om te verkopen? De juiste timing bepalen om je huis in de verkoop te zetten lijkt lastig. Doordat de huizenprijzen schommelen, zou je misschien langer willen wachten met verkopen. Misschien stijgt de prijs nog net iets meer óf daalt het juist. Je gaat dan voorbij aan het feit dat ook de prijs van je volgende woning kan stijgen of dalen. Netto gezien heb je dan weinig of geen voordeel. Gelukkig heeft de Makelaar ruim 20 jaar ervaring met het verkopen van woningen en kan je hierin goed adviseren. 

Zeker voor doorgroeiers is het interessant

Ondanks de veranderende markt hebben starters het op de woningmarkt ontzettend moeilijk. Er blijven ook de komende jaren weinig woningen beschikbaar in hun prijsklasse. Als jij zo’n starterswoning bezit en je bent van plan om door te groeien naar een grotere woning, dan weet je zeker dat je snel én tegen een goede prijs je huidige woning verkoopt. Daarom is dit zeker een geschikt moment om te verkopen.

Er bestaat geen slecht moment

In principe kun je altijd je woning te koop zetten en er dan een goede prijs voor krijgen. Maar uit onderzoek blijkt dat je in de lente net iets meer krijgt dan in andere jaargetijden. En als je nu geen tijd hebt om daarop te wachten? Zorg er dan in ieder geval voor dat je niet in december je woning te koop zet. Dan zijn mensen namelijk bezig met de eindejaar stress rond de feestdagen en heeft zoeken naar een nieuwe woning niet de prioriteit. Maar wij bij de Makelaar weten heel goed wat het juiste moment is om te verkopen.

Wil je ook je huis goed verkopen met de Makelaar?
Heb je nog vragen of wil je meer weten over verkopen met de Makelaar? Maak een afspraak voor gratis waardebepaling en volg de Makelaar op Facebook en Instagram.

Whatsapp