BEL 074 267 23 00 Move logo move.nl

Is dit het juiste moment om te verkopen?

Newly Build Houses With Solar Panels Attached On The Roof

Eigenlijk kunnen we hier vrij kort over zijn: ja, dit is het juiste moment. Vooruit, we leggen je uit waarom dat het geval is.

De huizenprijzen stijgen vrijwel altijd

Als je weet dat het bijna nooit voorkomt dat de huizenprijzen dalen, dan zou je misschien in eerste instantie reageren door juist nog langer te wachten met verkopen. Dan stijgt de prijs immers nog net iets verder. Je gaat dan voorbij aan het feit dat ook de prijs van je volgende woning blijft stijgen in dat geval. Netto gezien heb je dan geen voordeel van de stijgende verkoopprijs.

Zeker voor doorgroeiers is het interessant

Starters op de woningmarkt hebben het ontzettend moeilijk. Er zijn maar weinig woningen beschikbaar in hun prijsklasse. Als jij zo’n woning bezit en je bent van plan om door te groeien naar een grotere woning, dan weet je vrijwel zeker dat je snel en tegen een goede prijs je huidige woning verkoopt. Daarom is dit een geschikt moment om te verkopen als je in die situatie zit.

Er bestaat geen slecht moment

In principe kun je altijd je woning te koop zetten en er dan een goede prijs voor krijgen. Maar uit onderzoek blijkt dat je in de lente net iets meer krijgt dan in andere jaargetijden. En als je nu geen tijd hebt om daarop te wachten? Zorg er dan in ieder geval voor dat je niet in december je woning te koop zet. Dan zijn mensen namelijk bezig met de eindejaar stress rond de feestdagen en heeft zoeken naar een nieuwe woning niet de prioriteit.

Wil je ook je huis verkopen met de Makelaar?
Maak een afspraak voor gratis waardebepaling en volg de Makelaar op Facebook en Instagram.

Whatsapp