BEL 074 267 23 00 Move logo move.nl

Let op: energielabel nodig voor plaatsing op Funda

energielabel voor funda

Sinds 1 januari 2022 is het verplicht om een geldig energielabel te vermelden als je op Funda of social media je woning verkoopt of verhuurt. Doe je dit niet? Dan riskeer je een boete.

Betekenis van het Energielabel

Elke woning krijgt een letter toegekend en dit geeft het energieverbruik weer. Daarbij is een A-label het meest energiezuinig. Het minst energiezuinig is het G-label. Deze heeft het hoogste energieverbruik. Dit betekenen de labels:

  • A++++ t/m A (donkergroen) – zeer laag energieverbruik
  • B (groen) – laag energieverbruik
  • C (lichtgroen) – redelijk laag energieverbruik
  • D (geel) – gemiddeld energieverbruik
  • E (oker) – redelijk hoog energieverbruik
  • F (oranje) – hoog energieverbruik
  • G (rood) – zeer hoog energieverbruik

Als jouw woning al een energielabel heeft, kun je deze terugvinden via zoekjeenergielabel.nl.

Als eigenaar ben je verantwoordelijk

Ook al plaatsen wij van de Makelaar jouw woning op Funda, het blijft jouw verantwoordelijkheid als eigenaar om het energielabel te verstrekken en te (laten) publiceren. Je mag ons er dan ook altijd op wijzen dat we dit moeten doen, maar de kans is groot dat wij je voor zijn. We zijn namelijk erg scherp op dit soort dingen.

Energielabel aanvragen

Met een energielabel wordt duidelijk wat de energiezuinigheid van een woning is en welke verbetermaatregelen er nog mogelijk zijn op het gebied van energiezuinigheid en comfort. Bij een gediplomeerde energieprestatieadviseur kun je een energielabel aanvragen. Dit gebeurt via een opname ter plaatse in de woning.

Het aanvragen van een energielabel kost gemiddeld € 350,-. Als makelaar hebben wij goede contacten, daardoor kunnen wij het energielabel extra snel voor je aanvragen.

Geldigheid

Een energielabel is 10 jaar geldig. Het verstrijken van de geldigheid staat op het label vermeld. Het is niet nodig een nieuw energielabel aan te vragen nu de energielabels zijn veranderd.

Uiteraard helpen wij je graag als je vragen hebt over het aanvragen van het energielabel.


Maak ook van jouw aan- of verkoop een feestje!

Bel voor een gratis waardebepaling 074 267 23 00.

Whatsapp