BEL 074 267 23 00 Move logo move.nl

5 tips om de ideale woning te kopen

5 tips over kopen

Het valt niet mee om alles goed te doen in het zoek- en aankoopproces van een woning. Zeker omdat het geen dagelijks werk is voor je. Dat is het wel voor De Makelaar. Maar we delen onze kennis graag! Daarom hierbij 5 tips om je ideale woning te kopen.

1 – Besteed je zoekvraag uit

Dit klinkt heel tegennatuurlijk voor veel mensen, want vrijwel iedereen vindt het leuk om op Funda naar huizen te kijken. Als je ons dat laat doen als jouw aankoopmakelaar, ben je echter al op de markt actief voordat jouw ideale woning op Funda staat. Ons netwerk en onze kennis van de lokale woningmarkt werken dan in jouw voordeel.

2 – Weet wat je koopt

Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Gelukkig helpen we je hierbij! We adviseren bijvoorbeeld of een bouwkundige keuring nodig is. We weten ook alles over het energielabel waarmee de energieprestatie van een woning wordt aangegeven. Dit soort informatie is essentieel voordat je besluit of je wilt gaan kopen. Het helpt bovendien bij de onderhandelingen.

3 – Bepaal de juiste strategie

Er zijn allerlei manieren waarop je het onderhandelingsproces kunt aanvliegen. Speel je open kaart en zeg je gewoon dat je het huis koste wat het kost wilt kopen? Dan loop je het risico dat je er meer voor betaalt dan nodig is. Maar ook dat kan een bewuste keuze zijn. Laten we samen de beste strategie bepalen.

4 – Begin het bieden op jouw manier

Een bod uitbrengen bij de verkopende partij kan schriftelijk, per mail, telefonisch of soms zelfs online. In de praktijk merken we dat sommige mensen dit een moeilijke stap vinden, omdat hij zo belangrijk is. Het eerste bod bepaalt hoe de rest van de onderhandelingen verlopen. Daarom nemen wij als aankoopmakelaar dit vaak uit handen. Dat scheelt je veel stress.

5 – Heb geduld

Het liefste wil je alles heel snel afhandelen, maar het feit is nu eenmaal dat je zelf niet de controle hebt over het onderhandelingsproces. Je bent afhankelijk van de verkopende partij. Daarom is geduld zo belangrijk. Extra aandringen heeft geen zin, dat vermindert je kansen alleen maar. Zelfs als je de vraagprijs hebt geboden, is de verkopende partij nog niet verplicht om de woning aan jou te gunnen. Er kunnen immers meerdere onderhandelingen lopen. Wacht dus rustig op het verlossende antwoord. Hopelijk kunnen we snel samen toosten op een succesvolle aankoop!

Wil je jouw ideale woning vinden?

Schrijf je in ons zoekregister in en volg De Makelaar op Facebook!

Whatsapp