BEL 074 267 23 00 Move logo move.nl

Een taxatierapport voldoet aan strikte regelgeving

Taxatierapport-De-Makelaar-regelgeving

Niet iedereen mag zomaar een taxatierapport maken. Dat moet namelijk voldoen aan de strikte regelgeving die hiervoor opgesteld is. Wij mogen zo’n rapport wél opmaken bij de Makelaar. In dit artikel leggen we uit waaraan een taxatierapport moet voldoen.

Opgenomen in het Register

Marloes van de Makelaar is opgenomen in het Nederlands Register Voor Taxateurs (NVRT). Daardoor moet ze voldoen aan de regels die opgelegd zijn, zoals alleen die objecten taxeren waar je echt verstand van hebt. Wij werken volgens de European Valuation Standards (EVS), de Europese taxatiestandaarden. Daarnaast doen we continu aan verplichte educatie om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en regelgeving.

Twee tot drie berekeningen

Nadat de opname ter plaatse is geweest, inclusief meten en foto’s maken, maakt Marloes twee of drie berekeningen volgens verschillende taxatiemethodes. De waardebepaling is daardoor heel evenwichtig, waarbij er allerlei zaken worden meegenomen. Een zeer uitgebreid taxatierapport dus!

Enkele regels waaraan een taxateur moet voldoen:

  • Taxateurs mogen vervolgens alleen taxeren in vastgesteld werkgebied binnen een straal van 20 km.
  • De taxateur tekent een aansluitingsovereenkomst met het NWWI en accepteert de daarbij behorende aansluitingsvoorwaarden.
  • Bijvoorbeeld de verplichting voor een taxateur om een geldige beroepsaansprakelijkheidsverzekering te hebben afgesloten, of het verbod om een pand te taxeren waarbij hij op enigerlei wijze betrokken is en/of een belang heeft.

Inzicht in waarde-onderbouwing

Door deze strenge regels weet je zeker dat je een deskundige en betrouwbare taxateur tegenover je krijgt die een begrijpelijk taxatierapport maakt. Zo krijg je inzicht in de onderbouwing van de waarde van de woning. Het rapport is online opvraagbaar en wordt door alle geldverstrekkers geaccepteerd. Precies wat je nodig hebt!

Meer weten over je woning laten taxeren?
Bel voor vrijblijvend advies 074 267 23 00.

Whatsapp