BEL 074 267 23 00 Move logo move.nl

Woningprijzen blijven stijgen door krimpend aanbod

Verkopen Nieuwsb 06 Woningprijzen Blijven Stijgen

Een bestaande woning kostte gemiddeld in het vierde kwartaal van 2020 € 365.000. Dat is maar liefst 11,6% meer dan een jaar eerder. De reden dat de prijzen maar blijven stijgen is dat het aanbod krimpt, terwijl de vraag stijgt.

Vraag stijgt nog steeds

Zelfs in coronatijd werden er nog 3,7% meer koopwoningen verkocht (bestaande bouw) dan in 2019. Daarbij nam het aanbod verder af, in een tijd dat de vraag alsmaar verder blijft stijgen. Het is dan ook geen wonder dat de woningprijzen steeds hoger worden. Er wordt dan ook dringend een beroep gedaan op de politiek om snel meer woningen te laten bouwen. Liefst vraaggestuurd, waarbij lokale makelaars kunnen fungeren als klankbord voor de gemeente. Zij weten wat de vraag uit de markt is.

Ongekend harde prijsstijging

Twee kwartalen achter elkaar stegen de huizenprijzen met meer dan 11% ten opzichte van het jaar ervoor. Vrijstaande woningen werden zelfs 14,1% meer waard in een jaar tijd. De stijging in de gemeente Borne was 15%. De gemiddelde woningprijs is nu € 311.100 ten opzichte van € 270.500 een jaar eerder. Daarmee vergeleken was Amsterdam nog vrij rustig met een stijging van 3,4%. De prijsstijging in Enschede was 13,4% en in Hengelo 1,4%.

Wil je ook je huis verkopen met de Makelaar?
Maak een afspraak voor gratis* waardebepaling en volg de Makelaar op Facebook.

Whatsapp