BEL 074 267 23 00 Move logo move.nl

Woningprijzen blijven stijgen door krimpend aanbod

Verkopen Nieuwsb 06 Woningprijzen Blijven Stijgen

Een bestaande woning kostte gemiddeld in gemeente Borne in het derde kwartaal van 2021 € 375.000. Dat is maar liefst 15% meer dan een jaar eerder. De reden dat de prijzen maar blijven stijgen is dat het aanbod krimpt, terwijl de vraag stijgt.

Vraag stijgt nog steeds

Het aanbod nam verder af, in een tijd dat de vraag alsmaar verder blijft stijgen. Het is dan ook geen wonder dat de woningprijzen steeds hoger worden. Er wordt dan ook dringend een beroep gedaan op de politiek om snel meer woningen te laten bouwen. Liefst vraaggestuurd, waarbij lokale makelaars kunnen fungeren als klankbord voor de gemeente. Zij weten wat de vraag uit de markt is.

Ongekend harde prijsstijging

In regio Twente waren bestaande koopwoningen in het derde kwartaal van 2021 maar liefst 14,4% duurder dan een jaar daarvoor. Tussenwoningen stegen het hardst in prijs, namelijk 21% in een jaar. De gemiddelde woningprijs is in deze regio nu € 329.000 ten opzichte van € 293.000 een jaar eerder. De jaarlijkse prijsstijging in gemeente Enschede en Hengelo waren nog hoger, namelijk in Enschede 17% en in Hengelo 17,3%.

Wil je ook je huis verkopen met de Makelaar?
Maak een afspraak voor gratis* waardebepaling en volg de Makelaar op Instagram en  Facebook.

Whatsapp